O comedor da avoa (Rexistro nro. 839901)

000 -CABECEIRA
Campo de control de longitud fija 02213nam a2200265 i 4500
CAMPO FIXO DE DESCRICIÓN FÍSICA
Campo fixo de descrición física ta
INFORMACIÓN XERAL
Códigos de información de lonxitude fixa 221019s2022 sp ||||c |||| 00| 0|glg d
DEPÓSITO LEGAL
Número de copyright ou de depósito legal PO 516-2022
ISBN
ISBN 9788413431710
CDU
CDU 82-N
PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL-NOME DE PERSOA
Nome de persoa Hurtado, Pilar
-- 88926
Datas asociadas ao nome (1966-)
Termo indicativo de función autor/a
MENCIÓN DE TÍTULO
Título O comedor da avoa
Autores / Luisa Hurtado
EDICIÓN
Edición 1ª ed.
PUBLICACIÓN, DISTRIBUCIÓN
Lugar de publicación Pontevedra
Editorial : Kalandraka
Data de publicación , 2022
DESCRICIÓN FÍSICA
Extensión 36 p.
Outras características físicas : Il. cor
Dimensións ; 22 cm
NOTA XERAL
Nota xeral Título orixinal: El comedor de la abuela.

O texto de Pilar Hurtado, que literariamente remite ao realismo máxico, marida coas ilustracións de Luisa Rivera: os seus tons cálidos remítennos á proximidade do fogar, arredor do colorido dos ingredientes, e as súas paisaxes -con sorprendentes metáforas visuais- son escenarios intensamente vívidos.
RESUMO
Resumo O relato dunha tradición familiar, o tránsito dende a infancia e a adolescencia ao estadio adulto, e sobre todo, unha viaxe polo mundo e a gastronomía representativa de diversas culturas.

«O comedor da avoa» é unha historia que estimula os sentidos: os pratos entran pola vista, envolven cos seus aromas, espertan o apetito… e ademais deixan unha pegada imborrable na memoria emotiva, como lles ocorre aos protagonistas. Dende a súa mirada infantil, non comprenden o efecto pracenteiro que causan nos maiores os manxares que cociña a matriarca da casa. Co tempo descubrirán que a súa comida ten a capacidade de transportalos mentalmente no espazo e mesmo facerlles perder a noción do tempo. Dende a fideuá do Mediterráneo ou o ceviche do Perú, ata o polo ao curry da India ou as enchiladas mexicanas, pasando polo ramen do Xapón ou o risotto italiano, entre outras especialidades culinarias. Un libro que resalta o valor de reunirse e compartir arredor da mesa; o acto de comer como unha experiencia para gozar. Un glosario final explica aspectos informativos sobre as elaboracións, anécdotas ou variedades de cada receita.
DESTINATARIOS
Nota de audiencia 3º-4º Primaria
MATERIA--TERMO DE MATERIA
Termo de materia Gastronomía
-- 46575
SECUNDARIAS-AUTOR
Nome de persoa Rivera, Luisa
-- 66772
Datas asociadas ao nome (1987-)
Termo indicativo de función ilustrador/a
SECUNDARIAS-AUTOR
Nome de persoa Rodríguez, Manuela
-- 1670
Termo indicativo de función tradutor/a
ACCESO ELECTRÓNICO
Dirección de internet https://kalandraka.com/o-comedor-da-avoa-galego.html
REFERENCIA ILS ANTERIOR
-- 2
Exemplares
Retirado Perdido Fonte de clasificación ou esquema Estragado Non para préstamo Localización permanente Localización actual Localización en andeis Data de alta no sistema Fonte de adquisición Sinatura correspondente á clasificación Parte da signatura que identifica ao exemplar Sinatura completa Código de barras Data da última consulta Tipo de ítem de Koha Nota pública Préstamos totais Data do último préstamo Número de volume
          Asesoría de Bibliotecas Escolares Asesoría de Bibliotecas Escolares Sala préstamo 2023-01-16 Mostra editorial 82-N com 82-N HUR com CEL009000004912 2023-01-16 Prestable        
          CEIP Milladoiro CEIP Milladoiro Sala préstamo 2022-10-27 Fondos PLAMBE   com/v 846 HUR com/v CEC044000014724 2024-01-09 Prestable   5 2023-09-11 1
          CEIP Plurilingüe Ricardo Tobío CEIP Plurilingüe Ricardo Tobío Sala préstamo 2022-11-14   82-N-G com 82-N-G HUR com CEC093000008315 2024-05-28   1º ciclo 1 2024-05-22  
          CEIP Rosalía de Castro CEIP Rosalía de Castro Sala préstamo 2022-11-14 Fondos do Centro 841-MARELO com 841-MARELO HUR com PEC143000010906 2023-01-19 Prestable   1 2023-01-12  
          CEIP Valle-Inclán CEIP Valle-Inclán Sala préstamo 2022-10-29 PLAN LIA 833 com 833 HUR com PEC163000009641 2022-10-29 Prestable AZUL      

Coa tecnoloxía Koha